Gaat Google de vacaturemarkt inzichtelijker maken?

< Terug naar Nieuws


Google gaat haar algoritmes eindelijk inzetten voor de vacatures op de arbeidsmarkt. Het idee zal een beetje à la google shopping zijn lijkt me, waar ik nu eigenlijk in mijn zoektocht naar producten ook al veel naar kijk.  Het inzetten van machine learning en op termijn dus ook artificial intelligence maakt van Google wellicht de nieuwe “digitale recruiter”.

Wat de gevolgen voor alle arbeidsbemiddelaars en wellicht ook mijn eigen professie zullen zijn is nu nog niet duidelijk, maar dat er een verschuiving plaats zal vinden is zeker. Het is het intrappen van een open deur, want Google weet namelijk ontzettend veel van ons. De bak met jouw persoonlijke data in de Google archiefkast groeit dagelijks en dat maakt jou, net als ieder ander mens, ook een interessante target om te koppelen aan de juiste vacature.

Zo gaan er al verhalen dat men in staat is om te voorspellen wanneer jij latent zoekend gaat zijn, zelfs voordat je hier zelf überhaupt weet van hebt. Er wordt ook al beweerd dat men beroepen in de toekomst aan de hand van je DNA kan bepalen. Wel makkelijk voor alle twijfelkonten….

En om het nog makkelijker voor zichzelf te maken heeft Google met Google for hire een mini-ATS gebouwd waarin je ook je persoonlijke CV kunt achterlaten. Nog meer data, nog meer kennis en nog meer voorspellende waarden. Voor een Data Scientist iets om je hart op los te laten, voor sommige mensen vanuit ethische standpunten misschien erg confronterend en bedreigend. Daarbij is het de vraag hoe Google omgaat met de Europese privacywet en regelgeving.

Al met al maakt Google weer een pad door een dichtbegroeid bos van vacature-aanbieders, waardoor jij als opdrachtgever je kandidaat meer transparantie kunt gaan bieden. Het idee van Google is om versneld conversie te genereren op de vacature en dat houdt in dat je dus binnen een stap bij je doel om te solliciteren bent. Ik ben benieuwd wanneer ik de nieuwe “apply with Google” button bij mijn vacatures kan installeren, waarbij Google via haar algoritmes ook even je hele sollicitatieformulier voor je invult (vervanger textkernel/semantisch matchen?), het eerste deel van het sollicitatieproces voor je oppakt (interview) en gelijk ook de beschikbare afspraak voor je inplant via G-suite. 

Wellicht loop ik te hard van stapel en blijft alles zoals het is, maar voor mijn gevoel gaat ook de arbeidsmarkt binnenkort over van de analoge naar de digitale camera. Ik ben erg, erg benieuwd hoe de situatie in 2020 zal zijn, en wat dat gaat inhouden voor zowel bedrijf, kandidaat alsmede de markt van intermediairs.

Auteur: Wouter Weijens | Recruition

Heeft u een vraag?

Stuur een e-mail of bel via